Het Onfeilbare Systeem; Harbers & Alberts

14 januari t/m 18 februari 2018

 

Willem Harbers maakt constructies die niet werken en dus onfeilbaar zijn in hun stilstand maar die verwijzen naar iets wat wel zou moeten werken. Annemieke Alberts schildert loze ruimten op het platte vlak. Tezamen tonen zij in KuuB werken die over wisselende perspectieven gaan, over schuivende panelen en over het gezochte toeval. Hun werk opent nieuwe vergezichten.

 

KuuB wordt gevuld met beelden in de vorm van functioneel lijkende industriële apparaten. Doelmatigheid, nut en economisch gewin zijn er echter niet aan te ontlenen, wel verbazing en nieuwsgierigheid. Willem Harbers maakt grote multi-interpretabele 3D-constructies van letterlijk gesloten systemen die traag zichzelf staan te wezen.

 

Annemieke Alberts schildert met verdunde olieverf fluïde ruimten, laag op laag, transparant geschilderde vlakken met spiegels en reflecties die doorzicht bieden.

 

Bij beiden vloeien binnen en buiten in elkaar over. Er bestaat bij hen geen eenheid van tijd, plaats en handeling.

Harbers & Alberts presenteren het onfeilbare systeem, waarbij alles mogelijk is (anders zou het feilbaar zijn).

Eigenlijk gaat deze tentoonstelling over losbandigheid in de betekenis van los van banden.

 

Opening op zondagmiddag 14 januari om 17.00 uur door Alex de Vries; curator, uitgever, recensent en schrijver over hedendaagse kunst.

 

Die zondagmiddag is het ook Culturele Zondag, de Nieuwjaarsduik. KuuB neemt daar aan deel. Om 14.00 uur zal de van oorsprong Portugese danseres Joana Borges haar dans Talk Gesture Mirror tonen.

 

www.willemharbers.nl

www.annemiekealberts.nl