Finale? Otto Hamer

Korte verkooptentoonstelling: vrijdag 19 april t/m zondag 28 april.

Opening 19 april vanaf 16.00 uur, met boekpresentatie en muziek.

Alle dagen open van 13.00 tot 18.00 uur

 

De Utrechtse beeldend kunstenaar Otto Hamer (1938) heeft altijd vastgehouden aan stringente uitgangspunten om zijn abstracte werken van geometrische vormen op doek of paneel aan te brengen. Het ging en gaat hem om rationele en beredeneerbare kunst, veelal ten dienste van maatschappelijke doelstellingen. Licht, vorm en ruimte in de beeldende kunst dient aan dit vooruitgangsgeloof een wezenlijke bijdrage te geven. In die zin staat hij met zijn concrete, constructivistisch aandoende werken in de traditie van het kubisme, De Stijl en de kunstenaars van het Bauhaus. In 2002 heeft Simon Been een fraaie korte film gemaakt waarin Otto op heldere wijze uitlegt wat zijn werk inhoudt. Deze film zal gedurende de korte expositie permanent gedraaid worden.

De afgelopen twee jaar zijn al zijn werken die in het atelier aan Achter Clarenburg 2 te Utrecht staan, geïnventariseerd en gedocumenteerd. Een belangrijk deel van deze werken zal eenmalig in een kortdurende grote verkooptentoonstelling in KuuB bijeen gebracht worden. Nu is de kans om u te laten overrompelen door Hamers kunst.

 

Tijdens de opening van deze overzichtstentoonstelling – op vrijdagmiddag 19 april om 16.00 uur – zal ook het nieuwe boek van Otto Hamer Belendende Zaken gepresenteerd worden. Dit boek in een beperkte oplage van 125 stuks, bestaat uit afbeeldingen van voor Otto cruciale werken en uit overpeinzingen over het kunstwerk als constructie van de waarneming, van het denken en van de creatie van iets nieuws. Zelf noemt hij het een ‘klein pak van Sjaalman’.