Job Schlingemann; Urban Solitude

Job Schlingemann: ‘ lopend door een landschap van wolkenkrabbers waarbij de horizon een skyline toont en de straten tussen de massieve gebouwen bijna tunnels vormen, kun je je zowel miniscuul klein als machtig groot voelen. Het kan een gevoel aanwakkeren dat tegelijkertijd uit verlorenheid en onbegrensdheid bestaat.’

 

Dit ervoer Job lopend door de financiële districten van New York en van Dubai. Daar maake hij een serie foto’s die als gemeenschappelijk kenmerk heeft dat in die massieve stenen omgeving slechts  spaarzaam een persoon is te zien. Een mens opzichzelf aangewezen in een grote en hoge stad. Schlingemann hanteert daarbij een techniek waarbij bepaalde locaties  en lichtval steeds terugkeren. Twee jaar heeft hij aan deze serie gewerkt. Voor het eerst worden deze foto’s nu getoond, zo’n 25 stuks. Een aantal daarvan  is op grote maten op alumunium en perspex afgedrukt, tot 120 cm breed.

 

De expositie is geopend van donderdag 28 mei t/m zondag 31 mei, steeds van 13.00 tot 18.00 uur. Dus slechts vier dagen. Alle reden om er snel bij te zijn en je te laten verrassen door de perfect afgewerkte foto’s die de door mensen gebouwde omgeving laten zien waarin zij slechts een klein radertje zijn.

 

Voor achtergronden van dit project, zie onderstaand filmpje in het kader van Voordekunst.

http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/3089-urban-solitude

 

Job Schlingemann is op 16 juni 2016 geheel onverwacht en veel te vroeg overleden.

 

Indien u interesse hebt in  zijn foto’s kunt u met KuuB contact opnemen.