Aankondiging Jaap Röell

Maart 2023
De komende maanden, in ieder geval tot in de herfst, wil ik mij zo veel mogelijk richten op het afronden van een omvangrijk werk waar ik al meer dan tien jaar mee bezig ben: een lexicon  van alle kunstenaarsleden van het Genootschap Kunstliefde over de jaren 1807 t/m 2007. Dit betreft ruim 900 kunstenaars. Mijn aandacht richt zich daarbij met name op het werk dat zij bij Kunstliefde hebben getoond, zonder dat dat volledig kan zijn. In de eerste plaats is dat niet te achterhalen, maar het is ook niet nodig om naar volledigheid te streven om toch een goede indruk te geven van wat deze kunstenaars aan beeldend werk bij Kunstliefde hebben laten zien. Indirect geeft deze lexicon daarmee ook een beeld van de ‘Utrechtse’ beeldende kunst in de loop  van de vele jaren. In het lexicon wordt een uitgebreide inleiding gegeven, tevens een epiloog en wordt een aantal bijlagen gevoegd. Dit alles om de betreffende kunstenaars in de context van de tijd, de stad en van Kunstliefde te plaatsen.

Dit impliceert dat bij KuuB het een en ander gaat veranderen. De komende periode zal ontwerpbureau MMEK (www.mmek.nl) haar bureaus in de ruimte plaatsen. Een flexibele inrichting maakt dat een aantal activiteiten zoals concerten of speciale ontvangsten nog steeds plaats kunnen vinden. Daarnaast blijft de ambitie om kunstenaars een podium te bieden in onze ruimte. Alles in overleg met mij en MMEK. KuuB wordt dus de komende maanden een kunst- en werkruimte of een werk- en kunstruimte zo u wilt.

Het aantal Nieuwsbrieven die u van KuuB ontvangt zal de komende maanden afnemen, waarbij ik hoop dat u desalniettemin van die nieuwsbrieven met belangstelling kennis zal blijven nemen.

En als u vragen of opmerkingen hebt over werken die bij KuuB zijn getoond, dan weet u mij te vinden: info@kunstruimtekuub.nl of 06 24259136.

Met hartelijke groet,
Jaap Röell

KUUB - Pieterstraat 3
BACK