Anna Hermanns speelt ‘Zonder Titel’

Zonder titel is een solovoorstelling speciaal gemaakt voor kunstlocaties. In de voorstelling gaat actrice en theatermaakster Anna Hermanns op zoek naar haar geluk in het theater en kunst. In een komische en meeslepende monoloog neemt ze het publiek mee in haar zoektocht naar zichzelf en haar positie als kunstenaar. Daarmee is de voorstelling – naast herkenbaar en ontwapenend – tevens een kritische reactie op de actuele cultuurpolitiek en de maatschappelijke positie van de kunsten. Hermanns gaat voor haar voorstelling een samenwerking aan met theaterauteur Robert van Dijk, regisseur Ari Deelder en theatermaker en beeldend kunstenaar Miek Uittenhout.

 

 

In Zonder titel concentreert Anna Hermanns zich op de kern van een theatersolo: de actrice en het publiek. Op zichzelf teruggeworpen bevraagt ze hun samenzijn. Bij gebrek aan script en inspiratie betrekt de actrice haar publiek in haar eeuwige verlangen naar dat ene ultieme geluksmoment. Maar als ze er achter komt dat theater haar misschien wel geen geluk brengt; wat moet het publiek er dan nog mee? Waarom staat zij daar? Wat verwacht het publiek van haar? Wat verwacht zij van het publiek? Zit de toeschouwer wel op haar te wachten? Moet ze het dan nog wel doen? Geniet ze hier van? Genieten zij hier wel van? Kan ze niet beter stoppen? Zou iemand dat erg vinden? Is dit theater? Is dit nou kunst? Kun je gelukkig worden van theater? Kun je gelukkig worden van kunst?

 

In deze komische teksttheatervoorstelling reflecteert Hermanns op zichzelf, het theater en haar publiek. In haar soms schrijnende betoog overdenkt de actrice haar leven als kunstenaar met behulp van beelden uit haar jeugd en gesprekken met familie en vrienden. Dat maakt de voorstelling, hoewel die refereert aan maatschappelijke thema’s, herkenbaar en toegankelijk. Zonder titel heeft op het Amsterdam Fringe Festival de Bronze Award gewonnen en was tweede bij de publieksprijs.

 

Tijd: 1 en 2 mei, 20:00 uur

Reserveren: via theater Kikker

BACK