Daisy Correia

Uma casa Portuguesa (Hommage aan Amália Rodrigues)

12/03/2016

Daisy Correia brengt met Uma casa Portuguesa een hommage aan Amália Rodrigues.  Ze vertelt het levensverhaal van de fadokoningin en zingt  de daarbij behorende nummers die samen het leven van de allergrootste fadozangeres vormen.

Amália Rodrigues (1920-1999) bracht de fado, de nationale zangkunst van Portugal, over de hele wereld. Wie was deze vrouw achter de schijnwerpers? Hoe werd de één na jongste van 10 kinderen uit een zeer arm gezin de koningin van de fado? Hoe dreven haar angsten haar tot diverse wanhoopsdaden? Ongetwijfeld zal dit de inspiratie zijn geweest van haar vele succesvolle nummers.

Daisy Correia heeft na diverse theaterprogramma’s o.a. Minha viagem pelo fado (2010-2011) en Meu abraço (2013-2015) zich in het leven van haar inspiratiebron Amália Rodrigues verdiept. Ze besloot dat het tijd werd om het verhaal over Amália’s leven nu ook in de Nederlandse theaters te vertellen. In Portugal is de musical en film over Amália’s leven een groot succes geweest. Alle fadistas zingen haar repertoire, maar  nog nooit is haar persoonlijke leven in Nederland verteld.

Daisy ontdekte dat zij en Amália veel gemeenschappelijks hebben. Amália veranderde de fado door de oude tradities te doorbreken en blies er een nieuw leven in. Daisy neemt de fado ook op eigen wijze onder handen en zorgt hiermee voor een hedendaagse verrijking van de fado. Amália zong de fado niet alleen in het Portugees maar ook in diverse andere talen. Iets dat Daisy vanaf het begin van haar fado carrière met haar deelt.

Zaterdagavond 12 maart, om 20.00 uur

Entree: 15,- euro
Reserveren kunt u door een mail te sturen naar info@daisycorreia.com

BACK