Fantasieën, Georg Philipp Telemann & moderne composities

Eleonore Pameijer

7 december 2012

Het is een grote eer om het optreden in KuuB aan te kondigen van de internationaal befaamde fluitiste Eleonore Pameijer.

Pameijer (1960) studeerde in 1983 cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna studeerde ze verder bij Abbie de Quant aan het Utrechts Conservatorium en bij Sue Ann Kahn aan het Bennington College in Bennington (Verenigde Staten). Toen stond ze aan het begin van een internationale carrière die haar naar concertzalen over de hele wereld heeft gebracht en waarbij ze met de beste orkesten, ensembles en dirigenten speelde. In 1985 werd ze eerste fluitiste van het ASKO Ensemble en het Schönberg Ensemble, twee ensembles ie leidend zijn op het gebied van de 20e-eeuwse muziek.

Pameijer zal bij KuuB zowel enkele van de Twaalf Fantasieën spelen die Georg Philipp Telemann in 1732/1733 voor solo fluit componeerde en daarnaast enkele stukken van hedendaagse componisten. Nadere programmering volgt. U kunt nu vast uw kaartje reserveren want er is een beperkt aantal plaatsen in KuuB.

 
BACK