Goeyvaerts Strijktrio & solisten Vox Luminis

16/4/2014

Een uniek optreden van het vermaarde Goeyvaerts Strijktrio met zangers van het Ensemble Vox Luminis. Speciaal voor het publiek van KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur, gearrangeerd in de Stille Week.

Ze spelen van hun nieuwe, op 20 maart 2014 uitgekomen CD:

Arvo Pärt (1935)     – Stabat Mater.

Ivan Moody (1964) – Simeron.

Pärt componeerde zijn Stabat Mater in 1985 en het stuk bereikte onmiddellijk wereldfaam. Door zijn puurheid en gebruik van stiltes tussen de schrijnende tonen van Maria die opkijkt naar de lijdende Christus, is dit stuk een moderne klassieker dat door het Goeyvaerts Trio en de zangers van Vox Luminis op weergaloze wijze wordt uitgevoerd.

Als tegenhanger van Pärts Stabat Mater heeft de Britse componist Ivan Moody in 2012 en in opdracht van het Goeyvaerts Trio, Simeron gecomponeerd. Moody gebruikt Griekse teksten uit de Byzantijnse rites die over Jezus’ begrafenis en opstanding handelen. De afschrikwekkende desolaatheid van de dood zoals Pärt die heeft gecomponeerd, staat in fel contrast met het licht van de verrijzenis, zoals Moody dat in klanken heeft gegoten.

Het Belgische Goeyvaerts Strijktrio is in 1997 opgericht. Het trio voert hoofdzakelijk repertoire uit van componisten uit de 20ste eeuw. Voorafgaande aan de CD die op 20 maart zijn release krijgt, heeft het trio twee CD’s uitgebracht, String Trios (Schönberg, Webern and Schnitke) en String Trio from the East. Beide CD’s  hebben in de wereldpers de hoogst mogelijk waardering ontvangen.

 

viool Kristien Roels, altviool Kris Matthynssens, cello Pieter Stas, sopraan Zsuzsi Tóth, alt Barnabás Hegyi, tenor Olivier Berten.

 

Tijd: 16 april om 20:00 uur

U kunt dit unieke concert in de intieme sfeer van KuuB bijwonen. Een kaartje kost 20,- euro. U dient op tijd te reserveren via het contactformulier want er is slechts plaats voor maximaal 60 personen!

www.stringtrio.net

www.voxluminis.com

BACK