Klassiek in KuuB #3

07/04/2016

Klik hier voor een artikel over dit concert.

In de serie Klassiek in KuuB # 3 speelt het Utrecht String Quartet op 7 april, 20.00 uur (delen uit):

  • Tsjaikovsky, strijkkwartet nr. 1 in D, Andante Cantabile
  • Beethoven, strijkkwartet opus 18 nr. 4
  • Astor Piazzolla, Cuatro Estaciones (vier jaargetijden), bewerking voor strijkkwartet

Het Utrecht String Quartet bestaat uit:

Eeva Koskinen (viool), Katherine Routley (viool), Mikhail Zemtsov (altviool) en Sebastian Koloski (cello)

Het USQ geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble en heeft een aantal cd’s gemaakt met muziek van onterecht vergeten componisten. Daarvoor kreeg het kwartet lovende recensies in gerenommeerde muziektijdschriften zoals The Grammophone, het BBC Music Magazine en het Duitse blad Fono Forum. Zo ook naar aanleiding van haar optreden op 10 februari jl. in TivoliVredenburg waarbij o.a. van L. Boccherini het kwintet in c klein werd gespeeld en van S. Tanejev het kwintet op. 14. Dit concert vond plaats met als gastmusicus Pieter Wispelwey, cello.

De succesvolle en zeer gewaardeerde serie Klassiek in KuuB is ontstaan uit een samenwerking tussen het USQ, de Literaire Boekhandel op de Lijnmarkt nr. 17 en KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur. Het literaire deel bestaat uit een toevoeging aan de concerten door een verteller. In het eerste concert, 12 november 2015,  was dat Marius Gosschalk en in het tweede concert, 28 januari 2016,  Margriet de Moor. Nu, in het derde concert treedt dichter Henk Ester op. Ester studeerde filosofie en is nu redacteur en muziekliefhebber. Hij debuteerde in 2013 met de bundel Bijgeluiden en ontving vanwege deze bundel in hetzelfde jaar de C. Buddinghprijs. De jury van deze jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut, oordeelde over de bundel Bijgeluiden: ‘… een weergaloze rondgang door de wereld.’ Zijn tweede bundel onder de titel E-groot is rood is in januari 2016 verschenen. Henk Ester zal tussen de composities door een relaas houden  over de relatie tussen muziek en poëzie. Dit concert is voor hem niet de eerste samenwerking met musici. Eerder verzorgde hij een programma met de organist Klaas Hoek en het gezelschap Youth Percussion Pool.

Na afloop van het concert plus vertelling, kunt u de groepstentoonstelling VII Ways to get out bekijken en met de musici en verteller van gedachten wisselen.

 

Tijd: 7 april, 20:00 uur

Prijs: 20,- euro

Om te reserveren kunt u een mail sturen naar info@kunstruimtekuub.nl

BACK