Oidipous: theater én lezing

20&21/09/2013

Op 20 en 21 september komt theatergroep Aluin het onsterfelijke verhaal van Oidipous opvoeren in KuuB. In Aluins kenmerkende stijl presenteren ze de tragische geschiedenis met alleen de acteurs en hun vertelkracht. Geen decor, geen rekwisieten.

Vertaling: Gerard Koolschijn

Regie/bewerking: Erik Snel.

Acteurs: Arend Brandligt, Dennis Coenen en Marcel Roelfsema

De voorstelling wordt ingeleid met een korte lezing door Grieta Felix, waarin het verhaal van Oidipous vanuit kunsthistorisch perspectief wordt belicht. Welke invloed heeft dit beroemde verhaal gehad in de kunsthistorie en wat is nu nog zijn nalatenschap? U zult hierdoor wellicht ook weer met andere ogen kijken naar het toneelstuk. Want Oidipous is niet alleen de hoofdfiguur in de tragedie van Sofokles, het is ook een personage waar vele kunstenaars in allerlei vormen door zijn geïnspireerd en die ook op verschillende manieren is geïnterpreteerd.

We sluiten de avond af met een borrel in aanwezigheid van de acteurs en de spreekster.

 

Prijs: 10,- euro

Aanvangstijd: 20:00 uur

Reserveren: stuur een mail naar info@kunstruimtekuub.nl met daarin de datum waarop u wilt komen en het aantal personen. U krijgt dan een mail met de betalingsgegevens. Na betaling is de reservering definitief.

BACK