Oranje Vrijplaats

23/6/2014

Maandag 23 juni speelt Nederland tegen Chili in de laatste poulewedstrijd van het WK voetbal.

In KuuB is het die avond zeer goed toeven voor iedereen die meer wil dan alleen de wedstrijd kijken. We creëren die middag en avond een ‘Oranje Vrijplaats’. Oftewel Voetbal Kijken op Cultureel en Culinair verantwoorde wijze! Een Vrijplaats voor iedereen die de massahysterie van het WK niet wil ontvluchten, maar wil bespelen en verheffen. Voor hen die verrast wil worden en ongeacht de uitslag met een grote glimlach het pand wil verlaten.

Meindert Talma komt op zijn eigen onnavolgbare manier een serie voetbalnummers spelen die hij heeft gemaakt over spelers die slechts eenmaal in Oranje hebben gespeeld. Bert van Marwijk, Mario Been, Fred Rutten, Barry van Galen, en vele anderen hebben allemaal hun eigen lijflied gekregen van Meindert. Meindert VERZINGT het Eenmaal Oranje-gevoel.

Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz en Tjitske Jansen zullen de wedstrijd live van poëtisch commentaar voorzien. Deze Live-Poetry-Voetbal-Slam is nog nimmer vertoond! De wedstrijd wordt door hen VERDICHT.

De wedstrijd wordt ook nog live VERTEKEND door Nico Heilijgers. De gehele avond zal hij snelle schetsmatige impressies van de wedstrijd en het leven er omheen maken en deze direct na de avond te koop aanbieden aan het publiek. U kunt dus ook nog met een vers kunstwerk het pand verlaten!

Verder is er een karaoke-sessie voor wannabe-voetbalcommentatoren, een Mens-Erger-Je-Niet tafel voor als de spanning je teveel wordt, een gezamenlijke eigen nabeschouwing op de wedstrijd en natuurlijk een heerlijke maaltijd in de vorm van culinaire Chili con Carne met een goed glas Chileense wijn. De wedstrijd zelf kan worden bekeken op een grote projectie met goed geluid en een interuptie-microfoon voor hen die zelf wel eens de Frank Snoeks willen uithangen.

Het wordt al met al een middag en avond tjokvol literatuur, muziek, kunst, voetbal, wijn en chili. Sportieve cultuur en culturele sportiviteit op een bedje van Chili con Carne! We verzamelen om 16:30 en om 21:00 uur gaan we gelaafd weer naar huis of de stad in natuurlijk.

 

Tijd: Maandag 23 juni 16:30-21:00 uur

Prijs: Toegang tot deze avond kost slechts 20,- euro. Het zal u aan niets ontbreken!

Reserveren kunt u via het contactformulier.

BACK