Hanzhi Wang

24/03/2018

Hanzhi Wang (China) behoort, zo jong als ze nog is, tot de absolute wereldtop van de klassiek geschoolde accordeonisten. Van 22 t/m 24 maart is ze in België en Nederland en op de 24e speelt ze in KuuB. Dit wordt een unieke ervaring.

Hanzhi Wang heeft al over de gehele wereld concerten gegeven en nu voor het eerst on tour in Nederland en dat zal zeker niet de laatste keer zijn. In 2013 won ze de zeer hoog gewaardeerde Arrasate International Accordion Competiton in Spanje en in 2015 de eerste prijs in de International Accordion Competition in Castelfidardo, Italië.

Verschillende hedendaagse componisten hebben stukken voor haar geschreven. Een enkele daarvan zal zeker door haar gespeeld worden. Vorig jaar is een solo-CD van haar verschenen met daarop stukken van Deense componisten, In the path of H.C. Andersen.

Het voorlopige programma is:

W.A. Mozart, Andante

Edward Grieg, Little Bird, Arietta en Butterfly

J.S. Bach, Partita in C minor

Martin Lohse, Menuetto en Passing 3

Moritz Moszkovski, Sparks

Sofia Gubaidulina, De Profundis

 

Een kaartje kost slechts 10,- euro

U kunt reserveren via info@kunstruimtekuub.nl.
Graag aangeven met hoeveel u komt.

Voor meer informatie over Hanzhi Wang en haar fenomenale spel op de accordeon, zie www.hanzhiwang.org. Na afloop van het concert kunt u met haar napraten en de tentoonstelling bekijken Hussum & Van Dorp, De Bewogen Lijn.

 

BACK