Finale?

Otto Hamer

19 april t/m 28 april 2019

Korte verkooptentoonstelling

De Utrechtse beeldend kunstenaar Otto Hamer (1938) heeft altijd vastgehouden aan stringente uitgangspunten om zijn abstracte werken van geometrische vormen op doek of paneel aan te brengen. Het ging en gaat hem om rationele en beredeneerbare kunst, veelal ten dienste van maatschappelijke doelstellingen. Licht, vorm en ruimte in de beeldende kunst dient aan dit vooruitgangsgeloof een wezenlijke bijdrage te geven. In die zin staat hij met zijn concrete, constructivistisch aandoende werken in de traditie van het kubisme, De Stijl en de kunstenaars van het Bauhaus. In 2009 hebben Simon Been en Jaap van de Klomp een fraaie korte film gemaakt waarin Otto op heldere wijze uitlegt wat zijn werk inhoudt. Deze film zal gedurende de korte expositie permanent gedraaid worden.

De afgelopen twee jaar zijn al zijn werken die in het atelier aan Achter Clarenburg 2 te Utrecht staan, geïnventariseerd en gedocumenteerd. Een belangrijk deel van deze werken wordt eenmalig in een kortdurende grote verkooptentoonstelling in KuuB bijeen gebracht. Nu is de kans om u te laten overrompelen door Hamers kunst.

Tijdens de opening van deze overzichtstentoonstelling – op vrijdagmiddag 19 april om 16.00 uur – zal ook het nieuwe boek van Otto Hamer Belendende Zaken gepresenteerd worden. Dit boek in een beperkte oplage van 125 stuks, bestaat uit afbeeldingen van voor Otto cruciale werken en uit overpeinzingen over het kunstwerk als constructie van de waarneming, van het denken en van de creatie van iets nieuws. Zelf noemt hij het een ‘klein pak van Sjaalman’.

Lees een artikel dat Jaap Röell schreef over Otto Hamer op de website van de Binnenstadskrant Utrecht >


Opening 19 april vanaf 16.00 uur, met boekpresentatie en live-muziek door Steven Kamperman, klarinet, en Dion Nijland, contrabas.
Alle dagen open van 13.00 tot 18.00 uur

BACK