Galatea Foundation in de etalage van KuuB 

Ahmad Mallah

22 september t/m 20 oktober 2023

Op vrijdag 22 september is vanaf 15.30 uur de tweede etalage-presentatie te zien die georganiseerd wordt door de Galatea Foundation. Eens in de twee jaar stelt deze stichting een grote tentoonstelling in het Dordrechts Museum samen van naar Nederland gevluchte kunstenaars. Dan wordt ook de Galatea Kunstprijs uitgereikt. Zie www.galateafoundation.org. In de tussenliggende periode krijgen deze kunstenaars de mogelijkheid hun werk te presenteren in de etalage van KuuB, Pieterstraat 3 te Utrecht.

Elke vier weken is daar werk te zien van een andere kunstenaar.

De eerste die werk in de etalage presenteerde was Yazan Maksoud, de tweede wordt vanaf 22 september tot 20 oktober Ahmad Mallah, www.artahmadmallah.com

Ahmad heeft in Damascus medicijnen gestudeerd (bachelor). Aangekomen in Nederland ging hij naar de Kunstacademie St. Joost in Breda waar hij in 2020 is afgestudeerd met de korte documentaire ‘Stateless’. Ahmad is vorig jaar toegelaten als lid bij Kunstliefde.

In de etalage zal hij een selectie tonen van zijn project ‘Lost and Never Found’. Ahmad: ‘Het overkoepelde thema van dit project is de kwetsbaarheid van de menselijke conditie, met de nadruk op geestelijke gezondheid in relatie tot nieuws en sociale media, vooral jonge mensen die zich erg onzeker voelen over de toekomst, waaronder ik.’

Tevens wordt zijn video ‘How are you today’ getoond.

Ahmad Mallah is vrijdagmiddag 22 september aanwezig.

Na Ahmad Mallah zal werk te zien van Noor Issa (27 oktober – 24 november) en van Natalina Grezina (24 november – 19 december.

Ahmad Mallah

Ahmad Mallah

Ahmad Mallah

Galatea Foundation

BACK