Galatea kunstenaars in de etalage

Yazan Maksoud

18 augustus t/m 15 september 2023

Galatea Foundation heeft als doel om gevluchte kunstenaars de gelegenheid en ondersteuning te bieden om in Nederland een nieuw bestaan als kunstenaar op te bouwen. Eens in de twee jaar organiseert Galatea Foundation een grote expositie in het Dordrecht Museum van werken van in Nederland opgevangen gevluchte kunstenaars. In de
tussenperiode, in ieder geval tot eind van dit jaar, krijgen zij de gelegenheid te exposeren in de etalageruimte van kuub.space zodat hun werk, ook als kuub.space gesloten is, vanaf de straat zichtbaar is.

De eerste exposant is Yazan Maksoud (1988) uit Syrië. Hij behaalde zijn Bachelor Fine Arts in 2013 aan de Universiteit van Damascus. Zijn presentatie bestaat uit een serie van elf foto’s, getiteld ‘The Philosophy of Shelter’. Het is een soort beeldroman over de verandering van de samenleving die zich openstelt of afsluit voor nieuwe impulsen van buitenaf. Zijn installatie verhaalt over een persoon die op een vreemde plaats en tijd in een opvangcentrum leeft en een eigen, gefabriceerd thuisland maakt en zich verzet.

Deze etalage-presentatie is te zien t/m 15 september.

Over de volgende drie kunstenaars: Ahmad Mallah (22 september – 20 oktober), Noor Issa
(27 oktober – 24 november) en Natalina Grezina (24 november – 19 december), die hun
werk zullen tonen in de etalage-ruimte, de volgende keer meer.

Yazan Maksoud, The Philosophy of Shelter

Yazan Maksoud, The Philosophy of Shelter,in de etalage kunstruimte, detail, 2023

Yazan Maksoud

Galatea

The Philosophy of Shelter

BACK