HET

17/12/2016

De Utrechtse theatergroep Aluin bestaat 25 jaar en speelt het eerste stuk dat zij op de planken brachten – HET – in reprise op zaterdag 17 december, 20.00 uur in KuuB.

HET, een kale dialoog, is gebaseerd op de novelle ‘Het beest in de jungle’ uit 1903 van Henry James. Een man wacht op iets groots en meeslepend, op HET dat zijn leven inhoud en betekenis zal geven. Een vrouw met wie hij deze verwachting heeft gedeeld, wordt deelgenoot en wacht met hem op dat wat onbekend is. Jaren verstrijken, de vrouw sterft. Pas dan begint langzaam te dagen wat HET zou kunnen zijn. Iets wat gemist is?

HET is een tijdloos en dus actueel verhaal, een voorstelling over verwachtingen, het verstrijken van de tijd en over het lot.

HET wordt gespeeld door Frank Meijers en Gaby Bakker, dezelfde acteurs als 25 jaar geleden. Ook bij hen is de tijd verstreken. Het maakt de uitvoering alleen maar intenser.

De regie is ook nu weer in handen van Erik Snel. Er wordt zonder requisieten gespeeld, zonder verhoogd toneel, gewoon rechtstreeks voor het publiek, direct en aangrijpend.

Het stuk duurt 70 minuten aaneen.

Na afloop kunt u desgewenst met de spelers en de regisseur in gesprek gaan. Tevens kunt u de solotentoonstelling van Herman van Veen bekijken, ‘De Utrechtse Werken.’

Wij zijn trots dat Aluin deze indrukwekkende dialoog in KuuB komt spelen.

Reserveer >
Let op, er is beperkt ruimte, dus we zitten snel vol!

 

Tijd: 17 december, 20:00 uur

Prijs: 12,50- pp.

BACK