Hindsight

Ank van Engelen, Huib Fens, Frans Beerens, Jessica Knoot

Vooralsnog verschoven naar de periode 30 juli t/m 12 september

Dit is een groepstentoonstelling van Ank van Engelen (beelden / objecten), Huib Fens (schilderijen op papier en poëzie), Frans Beerens (geweven fotobeelden) en Jessica Knoot (schilderijen eitempera op hout) waarbij in retrospectief – achteraf gezien – de verschillende middelen met behulp waarvan de kunstenaars spreken, in grote lijnen over hetzelfde gaan: het bezielde landschap in kracht en kwetsbaarheid. Of, zoals Huib Fens dicht: We zijn vaker waar / we zijn geweest dan / waar we zijn.

En dat ‘waar’ is behalve herinnering, vooral het weten van dat wat niet gemeten kan worden omdat het in het perspectief staat van het oneindige van plaats en tijd. Van het landschap dat ontstaan is, zich ontwikkeld en dat vormgeeft aan het bestaan.

Deze kunstenaars voelen zich verbonden met elkaars werk en tezamen vormt dat werk in KuuB een geheel van uitingen die als stroompjes samenvloeien tot een rivier.

Ank van Engelen verwondert zich over vorm en betekenis van fysieke elementen in de natuur en ‘vertaalt’ dat in beelden en objecten van staal, hout, brons, glas en in combinaties van deze materialen. Deze beelden en objecten weerspiegelen wat er is, tot iets nieuws.

Huib Fens schildert in abstractie de vele variaties die ruimte biedt zoals je die bijvoorbeeld ervaart in westelijk Ierland: Te voet op weg naar het dorp / veranderde het uitzicht voortdurend. / Alles bewoog, schoof, steeg en daalde. / Wolken ontstonden, vervormden /en verdampten.

Dat schildert hij.

Frans Beerens fotografeert sporen van menselijk ingrijpen in de natuur die vervolgens deze sporen inkapselt. De natuur maakt de sporen tot een deel van zichzelf. Van deze fotobeelden in zwart-wit maakt hij grote geweven structuren, hedendaagse wandkleden die de oerkracht verzachten.

Jessica Knoot dwaalt tot zij ontvankelijk is voor impressies die elk moment van de dag en gedurende wisselingen van de seizoenen, een ander licht, kleur en gevoel geven. Haar geschilderde panelen zijn evenzovele variaties op het thema van de cyclus in de natuur.

In ‘hindsight’ wordt een rode lijn zichtbaar tussen het werk van deze vier kunstenaars, in KuuB.

Websites >
Ank van Engelen
Huib Fens
Frans Beerens
Jessica Knoot
Hindsight –
Ank van Engelen, Huib Fens, Frans Beerends, Jessica Knoot

Hindsight

Ank van Engelen, Huib Fens, Frans Beerends, Jessica Knoot

Bekijk hieronder een serie kunstwerken.
Klik op de foto voor een diavoorstelling op maximaal formaat.
Navigeer vervolgens met de pijlen.
© Ank van Engelen, Huib Fens, Frans Beerends, Jessica Knoot

BACK