De Boekomslager

Studio Jan de Boer

24 t/m 26 januari 2020

Zou er één lezer in Nederland zijn die nog nooit een boek in handen heeft gehad met een omslag dat door Studio Jan de Boer is ontworpen? Zeer onwaarschijnlijk. In vijfendertig jaar heeft Jan de Boer met zijn medewerkers ontelbare boekomslagen gemaakt, voor vele uitgeverijen en auteurs. Zeer divers.

Hij begon in 1985 met zijn eigen bureau, thuis op de Bekkerstraat in Utrecht. Na korte tijd verhuisde hij naar de Nieuwegracht en twee jaar later naar het pand van Atelier Willem Noyons aan de Biltstraat nr. 156.
In 1997 vertrok Studio de Boer naar Amsterdam om eind 2017 terug te keren naar Utrecht en het pand aan de Biltstraat.

De korte expositie van slechts drie dagen geeft een omslagbeeld van de ontwikkeling van de boekvormgeving door de jaren heen en laat tevens zien met hoeveel plezier Studio Jan de Boer telkens weer de sfeer van het boek tracht vorm te geven in de omslag, gepaard gaande met de kunst van het verleiden. Jan de Boer zal gedurende de drie dagen van de expositie zelf aanwezig zijn.


Op vrijdag 24 januari doet KuuB mee aan de winter Art Walk langs een aantal galeries in het centrum van Utrecht, van 19.00 tot 21.30 uur. KuuB is dan open. De anderen deelnemers zijn: Kunstliefde / Galerie Logman / Galerie Sanaa / Galerie Larik / AK24 / Moving Gallery / EXbunker en de Kunstuitleen.
Meer informatie >

Op zaterdag 25 januari om 16.00 uur leest Jeroen Wielaert voor uit zijn nieuwe boek Bij de radio.

BACK