Eleonore Pameijer (fluit), Markus Placci (viool) en Burkhard Maiss (altviool)

Zaterdagmiddag 2 juni, 16.00 uur

 

Eleonore Pameijer (NL), Markus Placci (It) en Burkhard Maiss (DL) spelen tussen internationale concerten door een Serenade-concert in KuuB.

Laat u verleiden door deze drie schitterende muzikanten met hun virtuoze spel.

Tussen een aantal internationale concerten door zijn de Italiaanse violist Markus Placci en de Duitse Burkhard Maiss even in Nederland. Dat geeft hen, samen met Eleonore Pameijer, de gelegenheid een paar exclusieve concerten te geven, waaronder in KuuB!

 

Programma:

Philip Glass (1937), Serenade voor fluit, solo

Prelude; Caprice; Intermezzo; Lament; Arioso; Finale.

 

Max Reger (1873-1916)

Serenade opus 141A voor fluit, viool en altviool.

Vivace; Largetto; Presto.

 

Ton de Leeuw (1926-1996)

Night music voor fluit, solo (1966)

 

Ludwig van Beethoven (1770-1827) Serenade in D majeur opus 25 voor fluit, viool en altviool.

Entrata-Allegro; Tempo ordinario d’un Menuetto; Allegro Molto; Andante con variazioni; Allegro scherzando e vivace, Adagio, Allegro vivace e desinvolto.

 

 

Tijd: zaterdagmiddag 2 juni, 16:00 uur!

Prijs: € 12,50 per persoon

Reserveren via: info@kunstruimtekuub.nl

 

Eleonore Pameijer, fluit

Zij speelde al driemaal eerder in KuuB, met groot succes.

In 1984 maakte zij haar debuut in het Amsterdamse Concertgebouw en werd zij tevens eerste fluitiste van het ASKO/Schönberg Ensemble. Als soliste werkte zij samen met de dirigenten Philippe Entremont, Richard Dufallo, Oliver Knussen, Ton Koopman, Kenneth Montgomery, Jaap van Zweden en Hugo Metzmachter. Zij trad menigmaal internationaal op.

Pameijer is artistiek leider en programmeur van de Leo Smit Stichting, genoemd naar de componist Leo Smit (1900-1943)  en van de Amsterdamse serie Uilenburger Concerten. De stichting brengt werken van componisten die tijdens WOII werden vervolgd, weer onder de aandacht van het publiek. De stichting heeft zich ontwikkeld tot een internationaal kenniscentrum op dit gebied.

www.eleonorepameijer.com

 

Markus Placci, viool

Placci is Italiaan van geboorte en maakte op 13-jarige leeftijd zijn debuut als vioolsolist met het orkest van Bologna. Hij won de eerste rijs van het Vittorio Concours en vele andere internationale prijzen waaronder de Brahms-prijs en de Carl Flesch-prijs. Hij trad op als solist met orkest of in kamermuziekformaties over de hele wereld en maakte opnames voor o.a. de BBC. Sinds 2011 geeft hij les aan het Conservatorium van Boston. Hij bespeelt een Vuillaume uit 1871, een kopie van de ‘Alard’ Stradivarius.

www.markusplacci.com

 

Burkhard Maiss, (alt)viool

Burkhard werd in Düsseldorf geboren en begon op vijfjarige leeftijd met muzieklessen. Hij won al snel prijzen bij Duitse jeugdconcoursen. Hij zette zijn studie voort aan de Hogeschool der Kunsten in Berlijn. Hij is solist en concertmeester geweest bij verschillende orkesten, waaronder het Berliner Sibelius Orchester. Hij vervolgde zijn opleiding aan Folkwang Hochschule in Essen. Daarna studeerde hij onder leiding van Thomas Brandis, concertmeester van de Berliner Philharmoniker. Maiss is prijswinnaar van het prestigieuze Deutscher Musikwettbewerb, evenals van het Bonner Wettbewerb. Hij is mede-oprichter van het Jacques Thibaud Trio, waarmee hij gedurende meer dan 15 jaar met veel succes concerten over de gehele wereld heeft gegeven. Hij vormt een duo met Markus Placci en samen geven zij regelmatig master classes in Japan. Maiss bespeelt een viool van Lorenzo Storioni, gebouwd in 1796 te Cremona.

wwwburkhardmaiss.com

 

 

BACK