Passing Through

Paul Corvers, René Korten, Gabriëlle van de Laak, Rudy Lanjouw en Margriet Luyten

20 mei t/m zondag 24 juni 2018

Tell the people that you saw me passing through
(Leonard Cohen, 1972)

Opening op zondag 20 mei 17.00 uur door Angeline van Doveren, filosoof, theoloog en musicoloog. Nu werkzaam bij het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem als ziekenhuisethicus

Vijf kunstenaars, geïnspireerd door de liedtekst Passing Through van Leonard Cohen, komen in KuuB bijeen en maken een tentoonstelling op het grensvlak van landschap en abstractie waarbij zij zich bewust zijn van de tijdelijkheid van plaats en handeling. Ze weten dat perspectieven in de loop van de tijd verschuiven, dat ze slechts passanten zijn. Ze komen ergens aan, verblijven er, verbinden zich, laten sporen na en vertrekken weer.

We are all on one road, we’re only passing through

Paul Corvers (1953) schildert abstract aandoende landschappen, slechts de essentie weergevend. Hij staat daarmee in de traditie van de Hollandse landschapsschilders; vlak, ver, horizon, lucht en licht. Opgaand in een veel groter geheel dan de schilder kan bestrijken.

René Korten (1957) zoekt het toeval op. Zijn doeken groeien als in een chemische reactie van actie en reactie. Er ontstaat een mengelmoes van natuur en cultuur, van verstand en intuïtie. Zijn doeken lijken een bewuste constructie te zijn maar zijn … ontstaan.

Gabriëlle van de Laak (1958) tracht op doek ruimte, licht en kleur te vatten. Zij doet dat door vormen naast, over en op elkaar te leggen. Vormen die ruimte, licht en kleur verbeelden.

Rudy Lanjouw (1954) zet tekens op doek, het lijkt wel een geheimschrift, letterlijk een eigen beeldtaal. Accenten in een ondoorgrondelijke ritmiek van lijnen en vlakken die tezamen ruimtelijke composities vormen.

Margriet Luyten (1952) transformeert landschappen tot wandkleden, gebruik makend van fotografie en digitale weeftechnieken. Daar voegt ze hand-geborduurde dichtregels aan toe waardoor het geheel een te lezen decor wordt.

I’ve so little time and I’m only passing through

BACK