Presentatie monografie Peter Engelen

05/03/2017

Op zondagmiddag 5 maart, 16.00 uur, de laatste dag van de expositie Een Generatie Utrechtse Beeldhouwers, wordt het dan net van de pers gekomen boek Peter Engelen, Beelden en Tekeningen gepresenteerd. Engelen maakt met een zestal dierbeelden ook deel uit van de expositie. Tijdens de presentatie van de monografie zullen er meer beelden van Peter Engelen worden geplaatst.

De overhandiging van het eerste exemplaar van het in eigen beheer uitgegeven boek wordt gedaan door de emeritus-hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Utrecht, Constantijn Kelk. In dat boek heeft Kelk ook een persoonlijk commentaar gegeven op het werk van Peter Engelen. De andere drie bijdragen aan het boek zijn van Christina Hosman, kunsthistorica, Frans van Rijckevorsel, verzamelaar en kunstkenner van de ‘Animaliers’ en de inleiding is van de hand van Jaap Röell, kunstrecensent en galeriehouder.

Eindelijk is er nu een mooi boek dat de hoogtepunten over de laatste dertig jaar weergeeft van het beeldhouw- en tekenwerk van Peter Engelen.

Dit boek markeert een levenslange drang om Dass Tier uit te beelden, met name de grote katachtigen in de vrije natuur, maar ook beren, stieren en paarden. Engelen is getrokken uit de klei van de natuur en maakt van die klei krachtige, sprekende en autonome bronzen dieren.

 

Titel: Peter Engelen, Beelden en Tekeningen

ISBN-nummer 978-90-903022-0-1

Prijs € 25,-

BACK