Light, your first currency

Rob Scholte

27 juli t/m 22 augustus 2017

Rob Scholte heeft in samenwerking met Kunstruimte KuuB in 2014 een serie lichtobjecten gemaakt onder de titel ‘Light, your first currency’. Daarvan zijn er nog slechts vier te koop. Deze zomer t/m 24 augustus zijn ze te zien en te ervaren bij KuuB.

Op panelen van  80 x 80 cm. heeft Scholte knikkers in alle soorten en maten geplaatst – looiers, detten, bonken, bollebusten, pottenbakkers, walvissen, rode duivels, kanaries, roosters, spikkels, stierenkloten, kattenogen, spetters, mini’s en nog zo wat. Daaronder schijnt het ledlicht egaal over het paneel. De knikkers gaan leven, ze vlammen op. Hypnotiserend. Knikkers zitten voor ons allen vol verhalen uit de vroege jeugd. Scholte maakt er vrolijk makende kunst van. Hij verheft het banale tot een eindeloos en steeds variërend kijkgenot.

De lichtpanelen zijn letterlijk schitterende objecten voor aan de muur. De vier panelen zijn elk uniek in de sortering van de knikkers en dus ook in hun kleurensensatie.  De prijs is euro 5.500,- per stuk, inclusief dimmer (incl. btw.)

Deze zomer staan in de ruimte van KuuB ook een aantal door Corinne van Bergen met staaldraad of plastic afvalzakken gevlochten honden; stoer, speels, levendig en aaibaar. Zie voor een fotoserie daarvan haar website www.corinnevanbergen.nl

Op de muren van KuuB toont Jim Harris potlood- en ook inkttekeningen  die hij deze zomer maakt van plekken in Utrecht, met name langs de Nieuwegracht en van het park Lepelenburg. Dit ter voorbereiding van zijn deelname aan de Nieuwe Utrechtse Kunstmarkt in het eerste weekeinde van september op de Maliebaan.

 

BACK