Sarah Kapustin, lecture-recital

26 januari, 20.00 uur

 

De Nederlands-Amerikaanse violiste Sarah Kapustin maakt een solotour door Nederland naar aanleiding van haar recent uitgekomen CD Point Counter Point.

 

Op het programma staan (delen van) de stukken op die CD:

J.S. Bach , Sonate nr. 3 in C-groot, BWV 1005 (circa 1720)

Béla Bartók, Sonate voor solo viool (1944)

David Fulmer, Sirens, (2016), dat Fulmer speciaal voor Kapustin componeerde.

 

Een reis door de tijd met meerstemmige meesterwerken, vertolkt door de violiste die acht jaar lang deel uitmaakte van het vermaarde Rubens Quartet. Zij heeft in april 2013 met dit Quartet in KuuB gespeeld. Dat beviel haar en ons zo goed dat ze graag terugkomt, nu solo.

 

Ze leidt de complexe polyfone werken in door te vertellen over de structuur, tempo en harmonie daarvan en over de samenhang tussen Bartóks Sonate met die van Bach, ook al zit er meer dan twee eeuwen tussen. Daarom noemt ze haar tour langs alle provincies van Nederland, een lecture-recital.

 

Sarah Kapustin heeft al een grote internationale carrière achter de rug. Nu is ze concertmeester bij het Sinfonia Rotterdam. Ze treedt ook vaak op met het Amsterdam Sinfonietta en het Orpheus Chamber Orchestra in New York. Kapustin is sinds 2011 viooldocente aan ArtEZ Conservatorium in Zwolle en sinds 2014 tevens kamermuziekdocente aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

 

Ze bespeelt de Nico Richter en Hetta Rester, G.B. Rogeri. Brescia, ca. 1690, die haar door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in Amsterdam ter beschikking is gesteld.

 

Muziek is een taal. Sarah Kapustin laat die horen!

 

Na het concert kunt u tevens de expositie van Utrechtse beeldhouwers nader bekijken.

 

Aanvang, 20.00 uur, deuren open om 19.30 uur

Entreeprijs, € 15,- per persoon

Reserveren, stuur een mail naar info@kunstruimtekuub.nl

BACK