Scarbo Pianistencollectief speelt ‘Das Wohltemperierte Klavier’

22 mei 2016

Luister hier naar de ‘Prelude 1 c’, gespeeld door Arthur Bouma, opgenomen tijdens het concert in KuuB

 

Luister hier naar ‘Prelude 3 cis’, gespeeld door Arthur Bouma en opgenomen tijdens het concert in KuuB

Luister hier naar de ‘Fuga 3 Cis’, gespeeld door Arthur Bouma en opgenomen tijdens het concert in KuuB

Op zondagmiddag 22 mei, van 12.00 tot 17.00 uur, zal door zes leden van het Scarbo Pianistencollectief het Wohltemperierte Klavier, boek 1 van J.S. Bach worden gespeeld. Dit zijn in totaal 24 préludes en fuga’s. Deze zullen niet achter elkaar gespeeld worden, doch per blok van een uur steeds vier préludes en fuga’s. Dit duurt gemiddeld zo’n 25 minuten. U hebt dus alle mogelijkheden om een of meerdere blokken te kiezen.

De pianisten zijn: Jasper Bon, Arthur Bouma, Renate Hasselaar, Arnaud Rosdorff, Yumi Toyama en Lodewijk Crommelin.

Het schema ziet er als volgt uit:

12.00 uur: Renate Hasselaar

12.55 uur: Lodewijk Crommelin

13.50 uur: Jasper Bon

14.45 uur: Yumi Toyama

15.40 uur: Arthur Bouma

16.35 uur Arnaud Rosdorff.

Per blok is de toegangsprijs € 5,-

Jasper Bon studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij trad de afgelopen jaren regelmatig op als solist in pianoconcerten van ondermeer Mozart, Beethoven, Poulenc, Saint-Saens, Macphee, Strawinsky en Rachmaninov. Sinds zeven jaar is hij lid van het Strawinsky Pianokwartet. Jasper Bon is de drijvende kracht achter het Scarbo Pianistencollectief.

Arthur Bouma studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium. In september 2002 trad hij op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met het eerste Pianokwintet van Ernö Dohnányi. In 2003 richtte hij het Beljajev Ensemble op voor onbekende Russische kamermuziek.

Renate Hasselaar studeerde aan het Utrechts Conservatorum waar ze in 1995 het diploma Docerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze aan het Conservatorium van Arnhem waar ze in 1997 slaagde voor het diploma Uitvoerend Musicus. Renate maakt sinds het begin in 2005 deel uit van het Scarbo Pianistencollectief.

Arnaud Rosdorff studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Orkestervaring deed hij op als assistent-dirigent bij het Coda Jeugdorkest. Arnaud speelde celesta en slagwerk in verschillende beroepsorkesten zoals bij het Concertgebouw Orkest, Opera Spanga en bij het Ensemble Esprit. Sinds 2000 leidt hij het tango-orkest Piazzo Ensemble waarme hij 2 CD’s maakte.

Yumi Toyama behaalde haar Bachelor of Music aan het Peabody Conservatory in Baltimore (VS) en haar Master Degree aan de Chopin Academy of Musica in Warschau, Polen. Na haar studie was ze als pianste verbonden aan de Chopin Academy. Ze woont nu in Amsterdam en treedt op als solopianiste en in kamermuziekverband. Ze is een succesvol piano-docente.

Lodewijk Crommelin studeerde voor uitvoerend musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en tevens muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Deze laatste studie rondde hij af met een scriptie over de etudes voor piano van György Ligeti. Hij vervolgde zijn pianostudie aan de Universiteit van Houston (VS). Crommelin trad op in verschillende Europese steden, in de Verenigde Staten en in China. In Nederland in het Concertgebouw, Muziekcentrum Tivoli Vredenburg, in De Doelen en in het Muziekcentrum Frits Philips te Den Haag. Onlangs bracht hij een CD-opname uit met pianosonates van Samuel Barber en Charles Griffes die lovende recensies kreeg.

 

Meer informatie over dit collectief op www.scarbopianistencollectief.nl

BACK