Z.T.

Vera Pouw

Solotentoonstelling
19 februari t/m 27 maart 2022

Vera Pouw (1956 – 2021), schilderde kwetsbaarheid.

Deze solopresentatie beoogt een hommage te zijn aan deze Utrechtse kunstenares van vallende, struikelende mensen, zij die met figuurlijke en mentale littekens door het leven gaan, de ’bekraste’ mens.

De door haar op het doek aangebrachte lijnen lijken op de hoogte- en dieptelijnen op een veelvuldig open- en dichtgevouwen landkaart; kreukelig, enigszins verfomfaaid, met scheuren op de vouwen. De kleuren hebben veel gemeen met de kleur van veelbetreden paden van klei of leem, mosterdachtig met vlagen van geel, rood en paarsblauw. En te midden daarvan altijd mensen, contouren van overwegend vrouwen die slechts houvast hebben aan zichzelf, steun zoekend, tastend, de zwaartekracht ontkennend.

Bij KuuB worden met name haar grote werken getoond welke op een mono-typeachtige wijze tot stand zijn gekomen. Over haar werkwijze is op Artforever.nl een korte film te zien.

Haar productie was laag, gehinderd door fysieke beperkingen en nooit in één keer af. Ze kwam er regelmatig op terug, om er meer diepte, intentie op aan te brengen. Om de tijd die voortschrijdt erin te krassen. Om de huid van de oude muur die eens glad en strak was, verweerd te maken.

Het werk van Vera Pouw, dat grafisch aandoet, blijft nog een tijdje, verwijzend naar de vergankelijkheid. In ieder geval bij KuuB, t/m 27 maart.

Vera Pouw

Kwetsbaarheid

Vera Pouw – Fragiele landkaarten

Bekijk de film over Vera Pouw, gemaakt door ART FOREVER >

Bekijk hieronder een serie kunstwerken.
Klik op de foto voor een diavoorstelling op maximaal formaat.
Navigeer vervolgens met de pijlen.
© Vera Pouw

BACK