Eleonore Pameijer (fluit) en Ralph Rousseau (viola da gamba)

Zomerconcert

Zondag 26 juni 2022
15.00 uur

Eleonore en Ralph hebben sinds 2012 verschillende malen solo of in combinatie met een andere musicus, in KuuB gespeeld. In mei 2017 traden ze samen op in het programma onder de titel ‘Arcadia’. Buiten KuuB zijn ze regelmatig als duo te horen. In 2017 hebben ze een cd uitgebracht met werken daarop van Jacques-Martin Hotteterre, Johann Sebastiaan Bach, Unico Wilhelm van Wassenaer en Antonio Vivaldi.
Wij zijn zeer verheugd hen weer in KuuB te ontmoeten, ditmaal met o.a. werken van J.S. Bach, sonate in E-klein BWV 1034 voor fluit en cello en een hedendaags werk van de componiste Rita Hijmans (1948), een elegie naar aanleiding van het overlijden van haar partner, getiteld ‘Tom-Beau’ (2021).

Eleonore Pameijer studeerde in 1983 cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna studeerde ze bij Abbie de Quant aan het Utrechts Conservatorium en bij Sue-Ann Kahn aan het Bennington College in Bennington (V.S.). Haar internationale carrière bracht haar naar concertzalen over de gehele wereld waarbij ze met de beste orkesten, ensembles en dirigenten speelde. In 1985 werd ze eerste fluitiste van het ASKO Ensemble en van het latere ASKO/Schönberg Ensemble, leidende ensembles op het gebied van de 20 e .-eeuwse muziek. Pameijer heeft meer dan dertig cd’s op haar naam staan en voor haar zijn talrijke nieuwe composities geschreven. In 1996 richtte zij de Leo Smit Stichting op, vernoemd naar de Nederlandse componist (1900-1943). Deze stichting brengt werken van Nederlandse componisten die in W.O. II werden vervolgd of vermoord, opnieuw onder de aandacht van het publiek. Door cd’s te maken van hun muziek en door hun muziek op de podia te brengen.

Ralph Rousseau combineerde zijn studie aan het conservatorium met een studie en promotie in natuurkunde. Beide studies sloot hij af met een cum laude. In 1996 schakelde hij over op de zevensnarige viola da gamba en groeide razendsnel uit tot de meest prominente ambassadeur van dit muziekinstrument. Hij maakte twaalf cd’s waarvan de cd ‘Chansons d’amour’ werd bekroond met de Edison Klassiek Publieksprijs. Verschillende componisten hebben nieuw werk voor hem geschreven en zijn soloconcerten brachten hem naar mening kamermuziekfestival in Europa, de V.S. en in Azië. In februari 2017 speelde Ralph op de viola da gamba de 21 stukken van Tobias Hume (ca. 1579-1645), ‘The first part of Ayres’, in KuuB. De volledige analoge opnamen voor de cd van deze stukken werden in het Franciscaner klooster in Utrecht gemaakt. In november 2019 presenteerde Ralph Rousseau zijn nieuwste solo-cd in KuuB met ‘Twaalf Fantasieën van Georg Philipp Telemann’. De opname daarvan is gemaakt in de Geertekerk.

—————————————-

Entree, € 15 per persoon.
Gaarne overmaken op NL68TRIO0390921424 t.a.v. KuuB Ruimte voor Kunst, o.v.v.: Pameijer/Rousseau 26/06
Uw ontvangen betaling is tevens uw entreebewijs. U ontvangt dus geen kaartje(s).​

Eleonore Pameijer (fluit) en Ralph Rousseau (viola da gamba)
BACK