Bep Rietveld, de dochter van…

Bep Rietveld, Overzichtstentoonstelling

28 februari t/m 6 maart 2016

Een week lang (28 februari t/m 6 maart) is KuuB een Rietveldhuis. Niet het Rietveld Schröderhuis, maar het Bep Rietveldhuis, vernoemd naar Elisabeth Rietveld, de oudste dochter van de architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. Bep (1913-1999) heeft een bijzonder en ook bewogen leven gehad. Bovendien heeft zij haar hele leven geschilderd. Voldoende aanleiding voor Audrey Bolder om een muzikale theatervoorstelling over haar leven te maken, die in de eerste week van maart vier avonden in Theater Kikker aan de Ganzenmarkt in Utrecht wordt opgevoerd. Audrey Bolder brengt het leven van Bep Rietveld solo op het toneel.

In KuuB zal in dezelfde week een expositie van Beps schilderwerk worden getoond. Martine, de dochter van Bep, heeft alles in het werk gesteld om (bijna) alle schilderijen, pastels en tekeningen van haar moeder te registreren. Haar inspanningen hebben geleid tot een overzichtelijke website met informatie over het leven van Bep Rietveld en haar schilderwerk. De laatste keer dat een overzicht werd gegeven van het oeuvre van Bep Rietveld,  was in 1988 in het Museum te Katwijk. Maar er is ruim 25 jaar later veel meer werk gevonden. Een belangrjk deel daarvan zal in deze korte overzichtstentoonstelling te zien zijn.

Theater Kikker en KuuB werken in deze week intensief samen om het leven van Bep Rietveld letterlijk en figuurlijk over het voetlicht te brengen. Voorafgaande aan de voorstellingen op 1 t/m 4 maart kunt u om 19.15 uur vanaf Theater Kikker groepsgewijs naar KuuB lopen om aldaar de expositie te bezichtigen. Vanaf 20.30 uur vangt dan de voorstelling aan in Theater Kikker.
Voor meer informatie: www.theaterkikker.nl

Tijdens de expositie wordt er op maandag 29 februari in KuuB een cultureel diner georganiseerd. Deze avond zal geheel in het teken staan van de kunst van vader en dochter Rietveld, de Stijl en het dramatische levensverhaal van Bep Rietveld. Dit belooft een bijzondere avond te worden, omringd door het werk van Bep en in aanwezigheid van haar familieleden. Audrey Bolder geeft in ieder geval haar medewerking aan deze avond.

De expositie loopt van zondag 28 februari t/m zondag 6 maart.
KuuB is die week iedere dag geopend van 13:00 tot 18:00 uur.

Opening op zondag 28 februari om 17.00 uur.

Klik hier voor een artikel over de expositie.

BACK