Het Onfeilbare Systeem

Harbers & Alberts

14 januari t/m 18 februari 2018

Willem Harbers maakt constructies die niet werken en dus onfeilbaar zijn maar die verwijzen naar iets wat wel zou moeten werken. Annemieke Alberts schildert loze ruimten op het platte vlak. Tezamen tonen zij in KuuB werken die over wisselende perspectieven gaan, over schuivende panelen en over het gezochte toeval. Hun werk opent nieuwe vergezichten.

KuuB wordt gevuld met beelden in de vorm van functioneel lijkende industriële apparaten. Doelmatigheid, nut en economisch gewin zijn er echter niet aan te ontlenen, wel verbazing en nieuwsgierigheid. Willem Harbers maakt grote multi-interpretabele 3D-constructies van letterlijk gesloten systemen die traag zichzelf staan te wezen. Perfect afgewerkte absurdistische apparaten.

Annemieke Alberts schildert met verdunde olieverf fluïde ruimten, laag op laag, transparant geschilderde vlakken met spiegels en reflectie. Perspectivistische doorkijken die leiden naar ongeziene ruimtes.

Bij beiden vloeien binnen en buiten in elkaar over. Er bestaat bij hen geen eenheid van tijd, plaats en handeling. Harbers & Alberts presenteren het onfeilbare systeem, waarbij alles mogelijk is (anders zou het feilbaar zijn).

Eigenlijk gaat deze tentoonstelling over losbandigheid in de betekenis van los van banden.


Op zaterdag 17 februari zijn er twee luisterrijke activiteiten in KuuB:

Van 16.30 – 17.15 uur is er een artist talk onder leiding van Marja Bosma, conservator Moderne Kunst Centraal Museum. Ze praat met Annemieke Alberts en Willem Harbers over hun kunstenaarschap en de bijzondere expositie Het Onfeilbare Systeem. Daarna is er gelegenheid tot napraten, de tentoonstelling te bekijken en natuurlijk een goed glas wijn te drinken. Gratis entree.

Vervolgens kunt u van 20.00 -21.15 uur genieten van een concert van het Australische Zephyr Quartet. Dit kwartet kent inmiddels een grote reputatie als grensverleggend muziekensemble en zal in KuuB een optreden verzorgen met (o.a. speciaal voor hen geschreven) muziek van Australische componisten. Een unieke kans om het modern-klassieke geluid van Down Under te ontdekken. Een kaartje kost slechts € 10,- Meer informatie vindt u hier. Reserveren kunt u door een mailtje te sturen naar info@kunstruimtekuub.nl

De opening was op zondagmiddag 14 januari om 17.00 uur door Alex de Vries; curator, uitgever, recensent en schrijver over hedendaagse kunst.
Klik HIER voor de mooie toespraak van Alex de Vries tijdens de opening van de expositie.

Die zondagmiddag was het ook Culturele Zondag, de Nieuwjaarsduik. KuuB nam daar aan deel. Om 14.00 uur traden twee danseressen – Giulia Di Guardo en Joana Borges – op met hun ontmoetingsdans Talk Gesture Mirror.
Meer informatie >

BACK