Luid en Duidelijk: tien beeldhouwers van het ABK

Wim Bakker, Ike van Cleeff, Karin Dekker, Barbara Kluiver, Deirdre McLoughlin, Marina Otto, Jack Prins, Katrien Vogel, July Wickel, Hubert Zeeman

18 april t/m 15 juni 2014

Beeldhouwerscollectief ABK, opgericht in 1982, is een landelijke vereniging van circa zestig kunstenaars die ruimtelijk werk maken. Tien van hen zijn door de curator van deze expostie, Willibrord Huijben, tevens lid van het ABK, uitgenodigd om een luid en duidelijk statement te maken met hun beeldend werk, binnen en in de tuin van KuuB.

De kunstenaars zijn: Wim Bakker, Ike van Cleeff, Karin Dekker, Barbara Kluiver, Deirdre McLoughlin, Martina Otto, Jack Prins, Katrien Vogel, July Wickel en Hubert Zeeman.

Alle werken zijn van recente datum, sommige speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt.

Luid & Duidelijk is ambachtelijk en krachtig. Werk dat staat en zich manifesteert. Geen frutsels of voor-elk-wat-wils. Willibrord Huijben heeft onder de leden van het ABK gezocht naar werken die qua vorm, materiaal en inhoud een duidelijke boodschap afgeven en samengebracht in één tentoonstelling elkaar versterken.

Deze expositie beoogt de tongen los te maken, de geest te verruimen en de tijd even stil te doen staan.


Opening op vrijdag 18 april, vanaf 17.00 uur, door Els van Stalborch, het jongst toegetreden lid tot het Utrechts Dichtersgilde.

Lees haar openingsspeech en het gedicht dat ze heeft gemaakt naar aanleiding van de expositie.

BACK